luni, 16 martie 2015

Pompierii SMURD, gunoiaiele societăţii

Motto: Mă tem mai puţin de prostia individuală, mă cutremur însă de prostia colectivă (Girel Barbu)

Zilele trecute, am trecut printr-o întîmplare care m-a marcat. Tocmai plecasem de acasă. Eram la prima stradă şi aşteptam să traversez. Pe acolo a trecut o maşină SMURD care mergea cu sirena pornită. M-a cam deranjat aspectu' ăsta pentru că ei trec pe roşu, fac ce vor. Regulile sunt pentru alţii. Atunci, nu ştiu ce mi-a venit, şi le-am arătat degetu' mijlociu. Ambulanţa a mai mers foarte puţin, după care a dat înapoi. Pe moment, n-am luat în seamă şi mi-am văzut de drum. Am trecut pe partea opusă. Cînd mă uit în urmă, doi hăndrălăi îmbrăcaţi în echipamentu' lor roşu, veneau în viteză către mine. Panicat, am luat-o la goană. Cum nu am o condiţie fizică extraordinară, am fost ajuns din urmă de cei doi tăntălăi. M-am ciocnit de o maşină parcată în faţa unui bloc. Moment în care am strigat la ei "îmi cer scuze... îmi cer scuze". Mi-era frică de bătaie. M-a luat unul de un braţ şi unul de celălalt, invitîndu-mă să îi însoţesc. Eu mă tot scuzam, ziceam că nu mai fac... Eram foarte speriat. M-au condus la maşină şi mi-au zis să mă urc în spate. Acolo era şi o pacientă... Mi-au spus că îmi vor da o amendă. Le-am dat bulentinu' şi într-adevăr, au completat o hîrtie. Au zis să le dau un număr de telefon să vorbească cu părinţii mei. Le-am dat număru' mamei, dar din fericire, avea telefonu' descărcat. Pîn' la urmă m-au lăsat să plec, fără să mă bată, cum mă aşteptam. Cred că nu mi-au dat boxu' deoarece erau în echipamentele lor specifice şi i-ar fi văzut lumea de pe stradă. Altă explicaţie nu am.

Nu ştiu dacă îmi va veni amenda acasă, dar dacă ar fi aşa, aş contesta-o în instanţă. Nu mi se pare normal ceea ce au făcut rataţii ăia. În loc să ducă pacienta la spital, au oprit pentru a mă lua la mine la rost. Vouă vi se pare okay? Sunt nişte gunoaie.

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Te salut, Marius!

      Pînă acum, nu a venit. Şi nu cred că mai vine.
      Eu mă bucur că nu mi-au învineţit ochii. :))

      Ștergere
    2. bafta pretenas Daniele.

      Ștergere
  2. Ai creierul prajit. Daca ambulanta mergea sa o salveze pe maica-ta, era justifcata graba si girofarurile? Ar trebui sa fi eutanasiat. Postezi ca un frustrat aberatii despre toti cei care nu iti plac. Mare retard...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect este "să FII eutanasiat" (cu doi de "i")! Prostu' naibii. Mai şi scrii ca anonim...

      Ștergere
  3. Legal cei doi nu aveau dreptul sa te retina fara voia ta in nici un fel. In rest gestul pe care l-ai facut este urat.

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să-ţi placă şi: