joi, 27 iulie 2017

Credinţa în dumnezeu va fi considerată boală psihică

Motto: Și într-adevăr, omul l-a inventat pe dumnezeu ("Frații Karamazov" - DOSTOEVSKI)

În sfîrşit, şi-au dat seama şi psihologii de ceea ce psihiatrii ştiau demult: Dacă crezi în dumnezeu, eşti nebun!
APA (Asociaţia Americană de Psihologie) a decis să considere dereglare psihică "o credinţă puternică şi pasională, pînă la punctul în care alterează capacitatea individului de a lua decizii cu conştiinciozitate în chestiuni de bun-simţ". Decizia vine după un studiu amănunţit de 5 ani de zile în care s-a constatat că credincioşii suferă frecvent de anxietate, tulburări emoţionale, halucinaţii şi chiar paranoia. Studiul a mai demonstrat totodată şi că ateii au mai puţine probleme de sănătate.

"An de an, mii de oameni mor pentru că refuză să fie trataţi, din motive religioase. Chiar şi cînd li se spune că vor muri fără tratamentul respectiv, resping ideea şi cred că dumnezeul lor îi va salva. Vieţile acelor oameni ar putea fi salvate dacă oamenii respectivi ar fi declaraţi inapţi să decidă pentru ei", a explicat Lillian Andrews, profesor de psihologie. "Martorii lui Iehova, spre exemplificare, nu acceptă transfuzii de sînge, chiar dacă asta le-ar salva vieţile. Preferă chiar să moară decît să primească sîngele altcuiva. Mulţi cred că ei înşişi au puteri vindecătoare, că pot vorbi cu dumnezeu sau că văd spirite. Toate astea sunt semne ale unor boli psihice şi a lipsei contactului cu realitatea", a adăugat Andrews.
APA va face lobby pentru a introduce o astfel de legislație care ar permite medicilor să-i trateze forţat pe cei care refuză din motive religioase.

Măcar, dacă sunt nebuni, să nu se mai afişeze cu cruci şi alte rahaturi şi să nu se mai predea căcatul ăsta de religie în şcoli. Să se termine dracului mai repede cu credinţa asta în dumnezeu.

6 comentarii:

  1. Și eu mi-am dat seama că religia (Biblia,credinta in Isus ,și credința în existența unui dumnezeu) provoacă tulburări psihice.Probabil sau mai mult ca sigur și cei care au scris Biblia aveau tulburări psihice.Si bineinteles daca te iei după biblie (care e scrisa de niste tulburati psihic)ajungi și tu un om care suferă de tulburări psihice.Asa că felicitări la atei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am distribuit articolul acesta pe Facebook-ul meu la cunoștințele mele!
    Te-as ruga daca ești de acord draga Sylver sa distribui și tu vreun articol care ți se pare interesant ( dacă ți se pare interesant)de pe blogul meu www.religiasipsihiatria.blogspot.com pe facebook-ul tau.Asa zic că este frumos atei sa se susțină intre ei.Ca și așa ăștia teiști ,nu ne suporta tot vor sa ne convertească la credința lor.Dar ei nu știu că noi ne-am dat seama că dumnezeul lor este doar un rod al unei imaginații bolnave.Si cei internați în spitalele de psihiatrie au "prieteni"și "dusmani"imaginari.Si dumnezeul inventat de teisti ba e prieten cu ei ba e dusman.Mai mult ca sigur asa a aparut religia cu credință că există un dumnezeu,uni oameni aveau halucinații cu un nene imaginar la care i-au zis dumnezeu.Si ii inteleg pe cei care aveau halucinati cu numitul nene dumnezeu ca probabil aveau viata grea.Si până în ziua de azi s-a tot dus zvonul că există,nici macar ca poate ar exista ei sunt ferm convinși că există,asemenea bolnavului psihic de la psihiatrie el e ferm convins și nu se lasă.Si nebunul crede că poate trece prin zid și tot insista dar nu se lasă.La fel și ăștia cu dumnezeu sunt ferm convinși că există deși nu l-au văzut...iar daca l-au văzut trebuie sa le facem invitație la un psihiatru ateu că locuri sunt destule in spitalele de psihiatrie pentru ăștia care au și ajuns sa il vada.Ca daca ii trimitem la un psihiatru care și el vede și crede că ceea ce nu exista ,există s-ar putea sa se prosteasca reciproc in continuare.Nu as avea nici o problema cu ăștia teisti dar mă enervează că vor să ne convinga și pe ăștia atei că există ceea ce există doar in imaginația lor bolnava.Trebuie sa ne apărăm de ăștia teisti.Sa nu ne lăsăm convinși.Am înțeles dacă teistul crede in ceva imaginar e problema lui,dar problema survine în momentul în care ei încearcă și reușesc să te convingă că acolo sus există cineva care ba e dușmanul tău ba e prietenul tau adică așa zisul dumnezeu.Daca au o credinta sa o tina pentru ei dar nu ,ei vin până la ușa casei(Martorii lui Yehova),sa ne agaseze.Iar daca unul dintre atei pune botul la învățăturile lor are mari șanse să se damblageasca psihic,mai pe românește sa se îmbolnăvească psihic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă onorează atenţia ta. Şi îţi mulţumesc.
      Din păcate, în acest moment nu pot publica un articol ateist pe FB-ul meu deoarece ar putea vedea părinţii. Iar ei nu ştiu că sînt ateu. Deja mă luase mama la rost pentru că am distribuit un articol al lui Remus Cernea. Dar eu am spus că nu ştiu cine e Remus Cernea, probabil mi-a plăcut doar vreun mesaj de-al lui.
      Cînd va fi gata forumul ateilor, voi publica acolo cîteva articole de+ale tale.
      Cu bine!

      Ștergere
  3. Esti un mare păcătos.
    Ai renunţat la ce nu trebuia şi ţi-ai făcut "chip cioplit" la care te închini, adică pozele boboroasei.

    Analizează şi vezi că de aici îţi vin toate problemele în viaţa asta, incepând cu depresia, tentativa de sinucidere si hidrofobia socială.

    Ar trebui să abandonezi aceste porcării păgâne şi să te reîntorci la religia in care ai fost botezat de părinţii tăi.

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să-ţi placă şi: