duminică, 23 septembrie 2018

Referendum pentru redefinirea căsătoriei

Motto: Libertatea adevărată este libertatea de opinia altora (Brennan Manning)

Pe 6 şi 7 octombrie, românii sunt chemaţi la referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie.
Actualmente, Constituţia defineşte căsătoria ca uniunea liber consimţită între soţi. Parlamentul doreşte să modifice aceasta prin uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Ceea ce scapă legiuitorilor din vedere este că, oricum, Codul Civil deja defineşte căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Şi atunci, pentru ce această cheltuială inutilă?

În urmă cu vreo două luni, un român căsătorit în UK cu un britanic a cîştigat la CEDO ca România să recunoască căsătoriile între persoane cu acelaşi sex înfăptuite în alte ţări. Asta înseamnă că mai e doar un pas foarte mic pînă cînd România va fi forţată să permită şi căsătoria între persoane cu acelaşi sex.

Habotnicii fascişti au scos capul din nisip şi au sărit de cur în sus pentru această modificare inutilă şi nesimţită. Dintre parlamentari, doar USR-ul s-a opus. Ceilalţi sunt fie foarte foarte proşti, fie le e frică de partea retardată a populaţiei.

Eu am convingerea că majoritatea covărşitoare a românilor va vota pentru această modificare. Oricum, nu înţeleg ei prea multe. Abia dacă ştiu să citească. Ce să le ceri?
Csf? N-ai csf...

8 comentarii:

  1. E doar o alta perdea de fum, in culise e vorba tot despre lupta impotriva justitiei, votantul roman e prea needucat sa decida in interesul lui

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 80-90% dintre români sunt super idioţi. Doar ateii şi o mică mică parte dintre teişti gîndesc.
      Mergi la vot, Ionuţe?

      Ștergere
  2. Pentru mine e putin mai greu fiind din diaspora. N-as vrea sa validez oricum initiativa prin prezenta mea la vot, e o problema inchipuita, nu isi are locul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-a luat PSD şansa de a avea şi tu nevastă pe ion globan sau pe alti bărbati sau şobolani. Sau de a fi tu femeia lor.

    Dacă tot n-ai succes la femei măcar la bărbaţi poate ai fi avut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e ok sa iti spuna altii cum ar trebui sa te futi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ţine de viaţa intimă şi privată a fiecăruia. Sigur că nu e okay. Nu e okay deloc.

      Ștergere

S-ar putea să-ţi placă şi: