duminică, 27 octombrie 2019

FPS. Cîte FPS? Care dă mai mult?

Motto: Putem muta un munte, dar deplasîndu-l piatră cu piatră (Omraam Mikhael Aivanhov)

FPS = Frames Per Second = Cadre pe secundă.

Băi, deci nu mai rezist. M-am săturat să tot văd proști care întreabă cîte FPS obțin cu nu-știu-ce joc, pe nu-știu-ce configurație.
Chiar doi fraieri m-au jignit pe FB, pentru că am zis că nu contează FPS. Adică, clipurile de pe YouTube au 30 FPS și se văd perfect.

Personal, mi-am limitat FIFA 20, la 30 FPS.



Oare ăia de la Electronic Arts sunt tîmpiți? De ce ar fi introdus opțiunea asta dacă nu era una optimă?
Poi băi cretinilor, omu' nici nu vede mai mult de 60 FPS. Îți strici ochii, dacă pui mai mult. E vorba de o secundă, în pula mea. Cîte cadre vrei? Da' nu vrei tu, în pula mea, 1 milion de cadre?

Efectiv, nu mai pot. Dacă mai prind imbecili care întreabă de FPS, le iau pozele cu ei de pe FB și vi-i prezint, ca să rîdeți de prostia lor (împreună cu mine).

Vreau să fie foarte clar. 30 FPS sunt mai mult decît suficiente. RTX 2060 duce orice joc, nu e necesară o placă mai scumpă.
Să mă sugeți de pulă.

Gata.
Am zis ce am avut de zis. Acuma, dați cu pietre!

24 de comentarii:

  1. 20 fps e necesar ca ochiul sa perceapa o insiruire de imagini ca fiind miscare fluida. E amuzant sa fi gamer amator, toti gamerii au fost amatori candva.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Vreau să fie foarte clar. 30 FPS sunt mai mult decît suficiente."

    Sylver, ma dezamagesti. Faci o afirmatie, cu indicativ de valoare absoluta de adevar, fara nicio baza si niciun argument. Pe romaneste, "ca asa vreau eu sa fie".

    Am mai multe asteptari de la o persoana autointitulata "geniu". Fara a intra in mai multe detalii, iti recomand in prima instanta sa citesti un abreviar, un minim necesar, despre anatomia si fiziologia ochiului (uman) si functiile sale. Iar, daca depui diligenta si iti pastrezi parerea (expusa ca valoare de adevar), concluziile sunt de prisosinta.

    Dar, revenind la expunerea ta si la cei pe care vrei sa "ii faci de rusine": asigura-te inainte de a afirma ceva cu maxima siguranta, ca ai si argumente, argumente stiintifice in cazul de fata.

    Iti recomand un articol, care poate te ajuta in intelegerea anumitor aspecte, ce tin de expunerea ta de mai sus si care sunt in marea lor masura invalide:

    https://www.pcgamer.com/how-many-frames-per-second-can-the-human-eye-really-see/

    "Inteleptul are indoieli... prostul doar certitudini" G.B. Shaw

    Ganduri bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit pe sărite. E prea lung articolul acela.
      Pentru standardele mele, 30 FPS sunt arhisuficiente. Dacă vrei, ia-o ca pe o opțiune proprie, fără pretenție de adevăr absolut.

      Ștergere
    2. "Pentru standardele mele, 30 FPS sunt arhisuficiente."

      Asta e altceva. Dar, in articol, tu ai generalizat. Ma bucur ca ai clarificat.

      In egala masura, la fel si pt. mine. Pana la urma, nici macar nu ma intereseaza nr de fps, atat timp cat imaginea ramane fluida, nu intampin sacadari si totul decurge natural. Ma refer de experienta in jocuri.

      Iti recomand cu caldura, canalul de YT, al lui Carey Holzman. Daca ai timpul si rabdarea necesare.

      "...Did he smile his work to see? "
      W. Blake, "The Tyger"

      Ganduri bune.

      Ștergere
    3. Ganduribune, trebuie sa sa intelegi ca silverica nu are capacitatea mintala de a citi texte mai lungi de 35 de cuvinte. D'apoi sa il si si inteleaga. Isi limiteaza jocul ca ca asa e el, limitat, in general. Are standarde joase, de om limitat. De-aia il spala ma-sa la cur la varsta lui.

      Ștergere
    4. Sa le si* inteleaga...plm

      Ștergere
    5. Nu se zice "plm". La ce ai tu, se numește "pțm".

      Ștergere
    6. Da? Intreab-o pe ma-ta, ca ea mi-a zis altceva.

      Ștergere
    7. Refuz să cobor nivelu' discuției atît de jos. Ești o mizerie de om.

      Ștergere
    8. Ba da, coboara-l, ca sa ajunga pana la nivelul tau. :))

      Ștergere
    9. Aș dori să te văd mort. Să vin la mormîntu' tău și să micționez pe el. După care să ejaculez pe crucea ta.

      Ștergere
    10. Slobozcheetah: "Refuz să cobor nivelu' discuției atît de jos. Ești o mizerie de om."
      Tot slobozcheetah: "Aș dori să te văd mort. Să vin la mormîntu' tău și să micționez pe el. După care să ejaculez pe crucea ta."

      Ce monument de prostie. =)))

      Ștergere
    11. Nu meriți să-ți răspund!

      Ștergere
    12. Nu poti, mai bine zis. :))

      Ștergere
    13. Nu-i problemă, boss. Luăm pastile de putut!

      Ștergere
    14. Tu oricum puți, ca nu te-a spalat ma-ta de vreo doua saptamani.

      Ștergere
    15. Eh, vezi cum ești nesimțit? Vezi cum ceri pula?

      Ștergere
  3. Haideți, prieteni. Încă 2 comentarii, să fac și eu 3000. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar tu ai capu' găurit si faci topic de revelion ca te-ai indragostit de una acum 13 ani si nu-ti trece si te-am si banat pe forum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt, acum 14 ani. Ești prost... informat!
      Și gata. Am făcut 3000 de comentarii! Yupi!!!

      Ștergere
  5. Daca nu ar merge la infinit cu FPS-urile nu s-ar mai cumpara aparate noi si ar sta toti cu alea vechi si 50 de ani. Si ar da faliment producatorii.

    Jocurile daca ar fi optimizate ar merge si cele noi pe configuratii de acum 17 ani.

    In viitor nu se va mai folosi ochiul ptr privit ecrane cu jocuri si filme ptr ca el este limitat, ci va fi un senzor care va fi conectat direct la creier si va conduce acolo direct informatia cu un nr enorm de FPS-uri generate ulterior din informatia primita din PC.

    Deja a fost facut acum cativa ani un experiment in care unui orb i s-a putut reda vederea cu ajutorul unei camere video conectata la un sistem electronic special cu PC si senzor conectat la nervul optic, inca putin si se poate direct la creier.

    Sunetul se poate reda unui surd cu un microfon conectat la un sistem eelctronic si apoi la nervul auditiv. In caz ca e defect nervul ala atunci se poate intra mai profun catre centrii din creier responsabili de sunet.

    Deja PC-urile sunt foarte puternice si este limitat userul, Un PC si de acum 22 de ani cu Pentium 4 sau Athlon XP nu poate fi utilizat pe deplin de user ptr ca omul este limitat doar la 2 maini cu care poate folosi o tastatura un maus un joistic o claviatura pedale eventual cu picioare iar cu ochii deja limitarea e si mai mare ca vede doar spectrul vizibil si un orizont limitat pe maxim 2 ecrane si chiar si pe un ecran mai mare e limitarea de la campul vizual. Pasarile de exemplu gaina curca potarnichea gugustiucul cioara corbul acvila vulturul vrabia au camp vizual aproape la 360 grade cu efort minim, ele ar putea folosi un ecran circular ca sa se joace jocuri s vedea filme in camp vizual la 360 grade.

    O insecta care are 6 picioare ar putea folosi 3 mausi si 3 tastaturi deodata.

    Deci consideram ca autorul articolului are perfecta dreptate si limitarea vine de la organismul omenesc deja in conlucrarea cu masinile de calcul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte real articolul, recomand

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să-ţi placă şi: