Cât o să dureze pandemia de coronavirus?

metrou gol

Cu toții ne întrebăm cât o să dureze pandemia de coronavirus și de cât timp va fi nevoie de masurile de distanțare sociala pentru a stăvili răspândirea acestui virus?

Următorul an si jumătate ar putea include „mai multe valuri de boală”.

Pandemia de coronavirus ar putea dura peste 18 luni, conform unui plan de răspuns al guvernului federal de 100 de pagini, publicat recent de The New York Times.

Următorul an si jumătate ar putea include „mai multe valuri de boală”, potrivit documentului.

„Răspândirea și severitatea COVID-19 vor fi dificil de prognozat și caracterizat.”

Mai mult, creșterea cazurilor de COVID-19 în SUA va însemna mai multe spitalizări în rândul persoanelor cu risc, ceea ce ar putea pune sub presiune sistemul de sănătate, se scrie in document. Documentul, datat 13 martie, este marcat ca „neclasificat”, dar „numai pentru utilizare oficială” și „Nu pentru distribuție sau publicare”.

În document, oficialii explorează răspunsurile pe care guvernul le-ar putea lua ca masuri la combaterea focarelor, inclusiv măsuri luate deja, precum închiderea școlilor și invocarea Legii privind producția de apărare din 1950, o lege care datează din războiul din Coreea, care autorizează acțiuni pentru a forța industria să crească producția de echipamente și consumabile cruciale.

Miercuri (18 martie), președintele Donald Trump a anunțat că invocă Legea privind producția de apărare, iar două zile mai târziu a spus că a pus-o în vigoare, potrivit The Washington Post.

Planul prevede, de asemenea, că deficiențele de produse se vor întâlni tot mai des „cu impact asupra asistenței medicale, a serviciilor de urgență și a altor elemente ale infrastructurii critice”. Mai mult, guvernele locale și de stat, infrastructurile critice și canalele de comunicare „vor fi stresate și potențial mai puțin fiabile”, se arată în plan.

Un alt raport publicat luni (16 martie) de Imperial College of London a dat o altă previziune sumbră care a împins atât Regatul Unit, cât și SUA la acțiune: răspândirea necontrolată a virusului ar putea provoca până la 510.000 de decese în Marea Britanie și până la 2,2 milioane de decese în SUA, potrivit The New York Times.

„În timp ce înțelegerea noastră asupra bolilor infecțioase și prevenirea acestora este acum foarte diferită față de cea din 1918 (anul în care gripa H1N1 numită gripa spaniolă a provocat o pandemie globală), majoritatea țărilor din întreaga lume se confruntă cu aceeași provocare astăzi cu COVID-19 , un virus cu o rată de mortalitate comparabilă cu gripa H1N1 în 1918 „, au scris ei. Pentru a combate actuala pandemie, raportul se concentrează pe două strategii majore: „suprimarea”, în care sunt luate măsuri pentru a reduce răspândirea virusului; și „atenuarea”, în care răspândirea finală nu este diminuată, dar este încetinită.

Rezultatele lor au sugerat că distanțarea socială la nivelul întregii populații va avea cel mai mare impact, și în combinație cu alte intervenții, precum izolarea la domiciliu a persoanelor care au COVID-19 și închideri școlare, are potențialul de a reduce rapid răspândirea, au scris ei. „Pentru a evita o revenire a transmisiei, aceste politici vor trebui menținute până când stocurile mari de vaccin vor fi disponibile pentru imunizarea populației”, care ar putea fi de 18 luni sau mai mult, potrivit raportului Imperial College of London.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *