Coronavirusul în SUA: New York City este strivit de coronavirus. Ce orașe ar putea urma

Coronavirus New York

În timp ce numărul cazurilor de coronavirus din New York continuă să crească, sistemul de asistență medicală al orașului este copleșit și pare pe punctul de a se prăbuși. Alte orașe din SUA ar putea urma curând, mai ales dacă rezidenții nu se angajează să ia măsuri ferme de atenuare a efectului răspândirii coronavirusului.

De la mijlocul lunii martie, New York a prezentat cele mai multe cazuri de coronavirus din Statele Unite ale Americii. Începând de sâmbătă (4 aprilie), mai mult de 50% din cele 103.000 cazuri COVID-19 ale satului New York și aproximativ 90% din cele 3218 decese legate de coronavirus se află în orașul New York.

Sistemul de asistență medicală din New York City este deja copleșit, iar statul New York s-a străduit să pregătească spitale improvizate în Central Park, la centrul de convenții Javits și la bordul unei nave medicale ale Marinei SUA. Joi (2 aprilie), guvernul Andrew Cuomo a anunțat că statul nu va mai avea suficiente ventilatoare în următoarele șase zile, conform The New York Times.

Alte zone metropolitane din S.U.A. ar putea, de asemenea, să experimenteze situații similare, copleșitoare pentru sistemele lor de îngrijire a sănătății, a declarat Krys Johnson, un epidemiolog de la Universitatea Temple din Pennsylvania.

Orașe precum New Orleans, Miami și Los Angeles sunt destinații populare de vacanță și evenimente și, ca atare, experimentează un număr mare de vizitatori din întreaga lume, a spus ea. „Toate zonele de acest gen au avut cazuri de coronavirus mai multe decât am fost crezut și continuă să aibă mai multe cazuri decât știm”, a declarat Johnson.

Zone care au fost emis târziu ordine de izolare la domiciliu sau să livreze echipamentele de protecție personală și resursele de îngrijire a sănătății, pot ajunge să sufere cel mai rău. „Cred ca state precum Florida, Georgia si Mississippi, din păcate, sunt foarte probabil sa aibă cazuri multe si rate mari de deces pe cap de locuitor”, a spus Johnson.

De exemplu, începând de vineri (3 aprilie), Georgia a raportat 5.831 de cazuri de COVID-19, Florida a raportat 9.585 de cazuri, iar Mississippi a raportat 1.358 de cazuri, cu o creștere de 22%, 23%, respectiv 16%, peste cifrele raportate doar cu două zile înainte, potrivit Worldometer, care urmărește cazurile la nivel mondial.

Florida ar putea ajunge să fie unul dintre cele mai afectate state din Statele Unite, a spus ea, din cauza proporției mari de vârstnici și a persoanelor cu condiții preexistente. „Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că zonele cu o proporție mai mare de minorități, precum New Orleans, sunt printre cele mai afectate de coronavirus din cauza lipsei de resurse și a discriminării potențiale în serviciile de sănătate”, a spus ea. „Această sarcină disproporționată este probabil să apară și în comunitățile rurale, unde lipsește o asistență medicală accesibilă și de calitate.”

Nu putem ghici viitorul dar putem schimba prezentul

Modelele publicate de IHME (Institute of Health Metrics and Evaluation) pe 26 martie arată numărul estimat de resurse disponibile pentru serviciile de sănătate în fiecare stat, pe măsura ce în fiecare regiune se atinge vârful pandemiei. Modelul nu a fost verificat de o alta sursă, dar este disponibil în baza de date medRxiv.

Modelele sugerează că unele state ar putea fi mult mai bune decât altele în ceea ce privește capacitatea de îngrijire a pacienților cu COVID-19. Louisiana, de exemplu, poate suferi o penurie de paturi de spital în trei zile, în timp ce Florida ar putea avea până la sfârșitul lunii mai înainte ca resursele de asistență medicală ale statului să nu poată ține pasul. Dar sunt atât de multe variabile de luat în considerare în aceste proiecții încât nu se poate ști sigur.

Marjele de eroare ale modelelor IHME sunt cu adevărat mari, a spus Johnson. De exemplu, numărul maxim de decese proiectate pe zi în Florida în perioada maximă a pandemiei coronavirusului statului variază între 29 și 537.

„Acest lucru se datorează faptului că aceste proiecții sunt afectate într-un mod semnificativ de toate măsurile de atenuare a bolilor”, a spus ea. Factori precum momentul în care au fost emise ordinele de ședere la domiciliu, cât de agresive și de bine respectate sunt aceste ordine, câte întreprinderi și școli sunt închise, printre multe altele, vor afecta în final cât de rapid se răspândește virusul și cât de probabil va fi sistemul copleșit.

„În cel mai rău caz (ordinele nu sunt în vigoare sau oamenii nu respectă ordinele), am vedea spitalizări și decese în partea superioară a acelui vârf”, a spus ea. „În cel mai bun caz (ordine proactive, distanțare socială impusă, oameni care respectă liniile recomandate), am putea vedea spitalizări și decese mai aproape de partea inferioară a vârfului proiectat.”

Rețineți că „toate modelele sunt greșite, dar unele sunt utile”, a spus Johnson, referindu-se la o vorbă comună în epidemiologie.

Este posibil ca măsurile de atenuare să nu fie luate prea târziu pentru a ajuta orașele să evite un colaps al sistemului de sănătate, dacă măsurile sunt luate în serios și respectate cu strictețe, a spus ea. Guvernatorul din New Jersey, Phil Murphy, a fost ferm cu privire la ordinul izolării la domiciliu, care a intrat în vigoare pe 21 martie. Pe 27 martie, guvernatorul le-a reamintit locuitorilor într-un tweet că ordinul său „NU este o sugestie politicoasă” și că vrea să fie strict aplicat.

„Dacă orice alt stat și zonă metropolitană ia aceeași poziție fermă, multe orașe pot fi scutite de situația în care se află NYC”, a spus Johnson. „Acțiunile noastre din fiecare zi contează în prevenirea oamenilor de a contacta virusul și, astfel, ajută la reducerea stresului asupra sistemului de sănătate.”

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *