Despre mine

Se spune ca nimeni nu te cunoaste mai bine decit te cunosti tu... N-am inteles pina acum cine sint, la ce sint bun, ce inclinatii am, ce vreau de la viata... In fiecare zi descopar lucruri noi despre mine. Fiecare noua situatie pe care o traiesc imi arata o alta latura a mea. Iar daca eu stiu atit de putin, ma intreb ce pot sti ceilalti. Nu stiu cite procente din ceea ce sint, sunt eu, si cite procente sunt epoca in care traiesc, mediul, familia, educatia. Oare cum eram daca eram fiul unor mafioti? Ori daca ma nasteam intr-un trib. Sigur nu mai jucam Fifa, asta clar. Ori daca traiam in Grecia antica...

Nu ma vad drept o persoana foarte usor de influentat, dar parintii isi educa copii dupa propriile valori, idealuri, principii. Si de la asta pornesti, pina la urma acele principii ne ghideaza in viata. Ma consider un caracter destul de puternic dese ori, alte ori ma simt slab... Dar stiu ca am personalitatea mea si mereu am refuzat sa ma ghidez dupa "Cind doi iti spun ca esti beat, te duci si te culci". Am ideile mele si, de ce sa nu recunosc, sint destul de incapatinat. Mereu am considerat ca e important sa fii tu insuti. Nu-mi place sa fiu o maimuta proasta si sa fac ce fac ceilalti... "Fiecare pasare, pe limba ei moare". Nu caut fericirea... Multi isi doresc sa fie fericiti. Neah, eu nu vreau asta. Daca ar asa, inhalez putina marijuana si gata... a aparut fericirea. Vreau sa am motive de a fi fericit. Chiar daca atunci cind acele motive apar, nu sint neaparat fericit, poate dorindu-mi mereu mai mult, dar macar sa existe acele motive si apoi mai vad eu. Numai faptul ca sint sanatos si deja e un mare motiv de fericire. Pacat ca nu reusesc mereu sa ma bucur de lucrurile marunte dar esentiale. Din pacate, specific naturii umane, realizez ce am abia atunci cind pierd... Nu vreau sa ma multumesc cu putin. Nu vreau sa imi traiesc viata si la sfirsitul ei sa fiu fericit ca am baut sute de kile de alcool, am mincat sute de kile de salam si am f... zeci de femei... Si nici nu vreau sa fiu multumit ca am respetat regulile unei societati pe care daca nu le respecti esti hulit, dar cu care nimeni nu m-a intrebat daca sint de acord. Nu, as vrea sa stiu ca existenta mea nu e inutila. Desi pina acum... a cam fost. E greu sa schimbi lumea... Multi au incercat, putini au reusit. Poate cei mai multi nici nu au cules roadele muncii lor, atingindu-si scopul abia dupa ce si-au incheiat socotelile cu viata. Nu stiu unde voi fi peste zece ani, ce fel de om voi fi, cit de diferit de cel de acum... Dar desi nu ma consider perfect, nu vreau sa ma schimb. Pentru ca atunci nu as mai fi eu. Bun sau rau, asta sint, si exista oameni care ma plac asa cum sint.

Sint un om destul de curios. De fapt sint atit de curios incit cind eram mai mic nu ma deranja ideea de a muri, numai pentru a afla daca mai exista ceva dupa, si daca da, ce anume. Nu pot sa zic ca sint extraordinar de multumit de viata mea, dar nici n-am motive sa ma pling. Si pina la urma, buna sau rea, e tot ce am. Ma bucur ca am prins niste vremuri in care tehnologia este destul de dezvoltata si in care stiinta a avansat foarte mult, dar mi-as fi dorit sa traiesc in niste vremuri poate mai tehnologizate decit acum. Poate prin anul 3000... 4000. Imi place sa cunosc cit mai multe lucruri, dar nu orice, nu din orice domeniu. Imi place astronomia si chiar mi-as fi dorit sa stim mult mai multe despre Univers decit stim deja. Omul, din cele mai vechi timpuri si-a pus intrebari si este singura fiinta care nu si-a acceptat statutul. Si mereu cidn s-a gasit raspunsul la o intrebare, au aparut altele noi. Si eu ma gindesc deseori la lucruri cum ar fi... calatoria in timp, Multiversul, extraterestrii s.a.m.d. Intrebarea este cea care ne calauzeste. Uneori raspunsul nici nu mai conteaza. "Ignorance is bless" - spune englezul. Dar oare asa este? Uneori da... Poate ca daca esti retardat, esti mai fericit. Oare geniile nu mai pot de atita bucurie, toata ziua rid si se simt bine? Suna cinic... dar parca prostii sunt mai fericiti. Era o intrebare "Ce ai alege intre a fi paralizat si a fi retardat?" si cei mai multi optau "a fi retardat" pentru ca cel putin nu suferi, nu iti dai seama ce se intimpla cu tine si poti fi chiar foarte fericit in viata. Ei bine, poate ca n-am eu multe calitati, dar cel putin am inteligenta. Macar p'asta sa n-o pierd. Sau pentru pasionatii de "Matrix"... As alege pastila rosie de o mie de ori.
S-ar putea să-ţi placă şi: