vineri, 15 februarie 2013

Şoc! Bob Marius Mihai este un infractor!

Motto: Adevărul aşteaptă; numai minciuna e grăbită (A. Vlahuţă)

Incredibil dar adevărat. Tatăl Cristinei Bob, Marius Mihai Bob, este un infractor de drept comun. Dovada e la Judecătoria Dej: http://portal.just.ro/219/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21900000000008434&id_inst=219

Număr dosar: 1662/219/2009
Înregistrat în data de: 12.06.2009
Obiect dosar: cerere de reabilitare (art.494 şi următoarele C.p.p., art.134 şi următoarele C.p.)
Materia juridică: Penal
Stadiu procesual: Fond
Soluţie: Admite cererea. Cu apel în 10 zile de la comunicare.

Fiind vorba de reabilitarea judecătorească, înseamnă că a avut o condamnare la închisoare cu executare. Altfel intervenea reabilitarea de drept. Deci omu' nostru e un puşcăriaş ordinar!






Art. 494 C.P.P. - Instanţa competentă:
Competentă să se pronunţe asupra reabilitării judecătoreşti este fie instanţa care a judecat în primă instanţă cauza în care s-a pronunţat condamnarea pentru care se cere reabilitarea, fie instanţa corespunzătoare în a cărei rază teritorială domiciliază condamnatul.

Art. 495 C.P.P. - Cererea de reabilitare:
Cererea de reabilitare judecătorească se face de condamnat, iar după moartea acestuia, de soţ sau de rudele apropiate. Soţul sau rudele apropiate pot continua procedura de reabilitare pornită anterior decesului.
În cerere trebuie să se menţioneze:
a) adresa condamnatului, iar cînd cererea este făcută de altă persoană, adresa acesteia;
b) condamnarea pentru care se cere reabilitarea şi fapta pentru care a fost pronunţată acea condamnare;
c) localităţile unde condamnatul a locuit şi locurile de muncă pe tot intervalul de timp de la executarea pedepsei şi pînă la introducerea cererii, iar în cazul cînd executarea pedepsei a fost prescrisă, de la data rămînerii definitive a hotărîrii şi pînă la introducerea cererii;
d) temeiurile cererii;
e) indicaţii utile pentru identificarea dosarului şi orice alte date pentru soluţionarea cererii. La cerere se anexează actele din care reiese că sunt îndeplinite condiţiile reabilitării.

Art. 496 C.P.P. - Măsuri premergătoare
Preşedintele instanţei, fixînd termenul pentru soluţionarea cererii de reabilitare, dispune citarea petiţionarului şi a persoanelor a căror ascultare o consideră că ar fi necesară, ia măsuri pentru aducerea dosarului în care se găseşte hotărârea de condamnare şi cere o copie de pe fişa cu antecedente penale ale condamnatului.

Art. 134 C.P. - Reabilitarea de drept:
Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvîrşit nicio altă infracţiune.
Reabilitarea persoanei juridice are loc de drept dacă în decurs de 3 ani, de la data la care pedeapsa amenzii sau, după caz, pedeapsa complementară, a fost executată sau considerată ca executată şi persoana juridică nu a mai săvîrşit nicio altă infracţiune.

Art. 135 C.P. - Reabilitarea judecătorească:
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:
a) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de un an pînă la 5 ani, după trecerea unui termen de 4 ani, la care se adaugă jumatate din durata pedepsei pronunţate;
b) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani pînă la 10 ani, după trecerea unui termen de 5 ani, la care se adaugă jumatate din durata pedepsei pronunţate;
c) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, după trecerea unui termen de 7 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
d) în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă comutate sau înlocuite cu pedeapsa închisorii, după trecerea unui termen de 7 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei cu închisoare.
Procurorul general poate dispune, în cazuri excepţionale, reducerea termenelor prevăzute în acest articol.

Art. 136 C.P. - Calculul termenului de reabilitare
Termenele prevăzute în art. 134 şi 135 se socotesc de la data cînd a luat sfărşit executarea pedepsei principale sau de la data cînd aceasta s-a prescris.
Pentru cei condamnaţi la pedeapsa cu amenda, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată sau executarea ei s-a stins în alt mod.
În caz de graţiere totală sau de graţiere a restului de pedeapsă, termenul curge de la data actului de graţiere.

Art. 137 C.P. - Condiţiile reabilitării judecătoreşti:
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a suferit o nouă condamnare în intervalul prevăzut în art. 135;
b) Îşi are asigurată existenţa prin muncă sau prin alte mijloace oneste, precum şi în cazul cînd are vîrsta de a fi pensionat sau este incapabil de muncă;
c) a avut o bună conduită;
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora a fost obligat, afară de cazul cînd partea vătămată a renunţat la despagubiri, sau cînd instanţa constată că cel condamnat şi-a îndeplinit în mod regulat obligaţiile privitoare la dispoziţiile civile din hotărîrea de condamnare.
Cînd instanţa constată că nu este indeplinită condiţia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreşte relei-voinţe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.


Ceva suspect: Cris spunea că mama ei naturală a murit cînd ea era mică, dar eu am aflat, după ceva investigaţii, că Maria Dorina a încetat din viaţă în data de 2 septembrie 2011. Nu prea cred că ea m-ar fi minţit... Mai de grabă îl văd în stare pe cretinu' ăsta de taică-su să o fi indus în eroare ani buni. Maică-sa de-a doua e Mihaela Bob. Probabil tot o curvă ca şi fiică-sa Diana Manuela Bob care s-a pozat în tanga! Familie de tîmpiţi...

4 comentarii:

  1. Rau e sa fii dobitoc. Te-am raportat la Google oligofrenule. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristinuţa, tu eşti, draga mea? Dacă tu mă faci "oligofren", o iau ca pe un compliment.

    Te iubesc mult, scumpa mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Muist handicapat ! Sinucide-te fraiere !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am încercat să mă sinucid (cu pastile) dar am scăpat cu viaţă.

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să-ţi placă şi: