luni, 14 iulie 2014

Germania a cîştigat Campionatul Mondial de Fotbal

Motto: Sportul, ca formă de artă populară, este o reacţie complexă la acţiunea tipică a societăţii (Marshall McLuhan)

A douăzecea ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal a luat sfîrşit. Învingătoarea este, pentru a patra oară, echipa naţională a Germaniei. De menţionat că pe lîngă cele 4 finale cîştigate, Germania a mai avut şi 4 pierdute. Deci, în total, a ajuns de opt ori în finală. Eh, asta da performanţă.
Messi a dovedit că e mai slab ca Maradona.

Pe forumul Friends Forever afirmam, la începutul anului, că Germania e principala favorită. Patrikuţ şi Mariusz au fost de acord cu mine.
Ca întotdeauna, şi la acest mondial, am ţinut cu Olanda. Deşi ştiam că e greu să ajungă de două ori consecutiv în finală, dar au mai reuşit asta o dată ('74-'78). Pe locul 2, după Olanda, îmi place Germania. Iar pe 3 vine Italia.

Surpriza campionatului a fost Costa Rica. Nimeni nu-i dădea nicio şansă într-o grupă cu 3 campioane mondiale. Dar a cîştigat grupa. A fost eliminată, cu greu, la penalty-uri, în sfertul de finală împotriva Olandei. Au ieşit neînvinşi. Deziluziile mondialului au fost Spania, Italia şi Anglia. Bine, Anglia nu prea face mare lucru de obicei... Dar mă bucur de ruşinea ţiganilor (spaniolii).

Brazilia a ajuns cu ceva noroc în semifinale. A avut un culoar favorabil. Şi să nu uităm de bara pe care a avut-o Chile în minutul 120. La ce au arătat, nu cred că meritau să ajungă aşa departe. Nemţii le-au dat 7-1 iar Olandezii 3-0. Dar ce să facă Brazilia fără Ronaldinho, Kaka, Robinho, Pato? Cei mai buni jucători nu au fost convocaţi de retardatul de antrenor.
Columbia şi Belgia mi s-au părut umflate de presă. Nu au arătat mare lucru în teren.

Mă oftic cînd mă gîndesc că dacă împerecherea se făcea invers (Germania să fi întîlnit în semifinale Argentina iar Olanda, Brazilia) am fi avut o finală de vis: Germania - Olanda. Oricum, fotbalul adevărat se joacă în Europa. De asta cei mai buni jucători se transferă în campionatele din Spania, Anglia, Italia, Germania.

Argentina îl are pe Messi. Portugalia îl are pe Cristiano Ronaldo. Brazilia îl are pe Neymar. Germania are o echipă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să-ţi placă şi: