duminică, 12 aprilie 2015

Cine l-a creat pe dumnezeu?

Motto: Toţi oamenii care gîndesc, sunt atei (Ernest Hemingway)

În desele mele discuţii contradictorii cu credincioşii, aud adesea următoarea observaţie: Şi un ceas are nevoie de un creator. Atunci cum ar putea exista fiinţa umană, mult mai complexă, fără un creator? Şi eu le spun, DAR DUMNEZEUL VOSTRU, CUM POATE EXISTA FĂRĂ UN CREATOR? Înţelegeţi? dumnezeu e infinit mai complex ca omul... E absurd! E ca şi cum cineva ar susţine că poate ridica deasupra capului o greutate de 20 kg, dar nu poate una de 5. E împotriva logicii.

Credincioşilor le vine greu să înţeleagă Big Bang-ul. Ei spun că universul nu putea apărea din nimic. Dar tot ei, nonşalanţi, susţin că dumnezeu există dintotdeauna, fiind fără început şi fără sfîrşit. Atunci de ce nu ar putea şi universul să existe dintotdeauna. De fapt, lucrurile stau în felul următor. Înainte de Big Bang, nu exista timpul. Timpul, care este cea de-a patra dimensiune, a început să curgă de la Big Bang încoace. Deci nu putem afirma că un milion de ani nu a existat nimic după care a avut loc Big Bang-ul. Nu. Pentru că, aşa cum am explicat, nu exista timpul.

Astăzi este paştele, sărbătoarea în care cre(ş)tinii serbează învierea lui iisus hristos. iisus chiar a existat, nu a fost inventat. Dar nu era zeu ci un biet schizofrenic. E bine că l-au crucificat!

Un comentariu:

S-ar putea să-ţi placă şi: