vineri, 11 ianuarie 2019

Jecmăneală pe faţă, la RoTLD

Motto: Onoarea nu o putem cumpăra cu bani (popular)

RoTLD este registrul naţional al domeniilor .RO.
După cum s-a anunţat inclusiv la ştiri, anul trecut, a fost introdusă taxa anuală de mentenanţă. Astfel, domeniile care erau "pe viaţă" au început să expire pe data de 30 august 2018.

Primul domeniu pe care l-am ratat a fost GAMES.RO. Am zis că, poate, sînt eu ghinionist. Dar figura s-a repetat în noiembrie, cu ATEI.RO. În mod suspect. La ora 00:04 ATEI.RO avea status "pending delete". Iar la 00:05 era, şi plătit, şi confirmat. Am cumpărat şi eu cîteva domenii de pe RoTLD. Este absolut imposibil să faci plata şi aceasta să fie şi confirmată în doar 1 minut. Trebuia să aibă statusul "reserved" pînă la confirmare.

Cei care au luat ATEI.RO, nu îl folosesc. Au pus anunţ de vînzare. Ăsta a fost şi scopul. Oricum, din cîte ştiu, nici nu ai voie să vinzi un domeniu .RO.
Iar nesimţiţii care au luat GAMES.RO, mi-au solicitat 1500 de euro pentru respectivul domeniu. Am făcut screenshot. Iar, pentru SERIALE.RO mi s-au cerut 10 000 de euro.

Am crezut că, odată cu introducerea taxei de mentenanţă, se va termina cu şmecheriile de genul ăsta. Dar nu a fost aşa.
În scurt timp, mai expiră un domeniu de care sînt interesat. Aşa că, îi rog pe cei de la RoTLD să NU MAI UMBLE CU MĂGĂRII!
Mi-a ajuns. Terminaţi, în pula mea! Nesimţiţii dracului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să-ţi placă şi: