sâmbătă, 25 februarie 2012

Să spunem un NU hotărît pentru A.C.T.A.!

Motto: Libertatea este o datorie, nu un drept (Benito Mussolini)

Dacă am ajuns să citez din Mussolini cînd vorbesc de libertate, e grav. Situaţiile grave necesită soluţii grave.
Mii de ani oamenii şi-au dat viaţa pentru un singur cuvînt: "libertate". Nu e un cuvînt, ci o idee. Un sentiment, o trăire. E aerul fără de care nu putem trăi.

Zilele acestea internetul vuieşte vrute şi nevrute despre A.C.T.A., Tratatul Comercial Anti-Contrafacere. Legi pentru protejarea drepturilor de autor existau deja, dar se pare că nu au fost de ajuns pentru marile corporaţii care doresc să controleze tot ce mişcă. Iar politicienii sunt nişte jalnice marionete în mîinile lor murdare.

Urmăriţi un filmuleţ realizat de băieţii de la "Creative Monkeyz" pentru a înţelege mai multe despre A.C.T.A.:


Ample proteste s-au desfăşurate în Europa, inclusiv România. Totul s-a făcut în umbră, fără a se aduce la cunoştinţa publică ce se urmăreşte. Deşi ţări precum Germania, Olanda, Cipru, Slovacia sau Estonia au refuzat să semneze, România a fost din nou slugă şi a semnat.
E ruşinos faţă de memoria celor care au murit la revoluţia din '89. Cenzura nu va fi niciodată o soluţie. Să rişti închisoarea pentru o melodie descărcată de pe internet nu e doar penibil ci chiar criminal.


30 de mii de oameni au semnat pînă acum pentiţia de pe saitul Realităţii. Puteţi semna aici.


Tratatul va intra în vigoare după ratificarea în Parlamentul European.
Eu susţin cu tărie pirateria şi am o părere foarte proastă despre cei care sunt de partea legilor copyright. Cel mai tare mă distrează fraierii care-şi trec pe blog că e ilegal să copiezi, de parcă cine ştie cine ar fi ei pentru a fi copiaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să-ţi placă şi: