duminică, 26 ianuarie 2014

Absurditatea monoteismului

Motto: Cea dintîi pe lume care a creat zeii, a fost teama (Petronius)

Diferenţa majoră între religiile antice şi cele moderne este credinţa într-un singur dumnezeu. Adică religiile antice erau politeiste (aveau mai mulţi zei) în timp ce cele moderne sunt monoteiste (au un singur zeu). Faraonul Akhenaton a fost cel care a transformat religia egipteană în una monoteistă.

De ce spun eu în titlu că monoteismul este absurd?! Pentru că, în Univers, ceea ce este posibil, este şi repetabil. Adică dacă eu pot să ridic o dată o greutate de 30 de kile, pot să o ridic şi a doua oară. Haideţi să ne uităm un pic în jur. Oameni sunt mai mulţi, planete sunt mai multe, sori sunt mai mulţi. Galaxii, asteroizi, găuri negre. Chiar şi Universuri sunt mai multe. Chiar şi Big Bang-uri se presupune, mai recent, că au fost mai multe. Cum ar putea doar dumnezeu să fie unic?

Haideţi să ne aplecăm un pic asupra cretinismului, pardon, creştinismului, cea mai "tare" religie de la noi din ţară. dumnezeu şi-a creat un fiu (pe iisus). De unde ştim că nu şi-a mai făcut şi o soră, un unchi...?! Adică dacă dumnezeu este atotputernic, înseamnă că poate crea pe cineva egal în putere cu sine, nu? Doar la creat pe Diavol, care e un semi-zeu.

În religiile politeiste existau atît zei cît şi zeiţe. Monoteismul a eliminat femeia din rîndul zeităţilor, făcînd-o inferioară bărbatului. dumnezeu are penis! Probabil se şi masturbează. Şi totuşi, bisericile sunt pline de femei. Eu respect femeia fiindcă ea ne dă viaţă, dar cum să adopţi o religie care discriminează femeia? Eu am întîlnit mult mai mulţi bărbaţi atei. Femei... puţine. Le număr pe degetele de la o mînă. Vă meritaţi soarta, surorilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să-ţi placă şi: