vineri, 13 noiembrie 2015

dumnezeu ne încearcă?

Motto: Dacă dumnezeu ar fi condamnat să trăiască viaţa pe care a abătut-o asupra oamenilor, s-ar sinucide (Alexandre Dumas)

De multe ori, am auzit din gura unor handicapaţi spunîndu-se că doamne-doamne îi încearcă pe oameni. Chiar zielele trecute o auzeam pe tîrfa de Mara Bănică susţinînd sus şi tare că dumnezeu îi încearcă pe cei pe care îi iubeşte mai mult.

Păi hai să ne gîndim un pic. În special cei care avem şi cu ce. Cum ar fi ca un părinte să îşi bată copilul, să îi dea să mănînce doar ceai cu margarină şi asta doar pentru a îl "încerca". Să vadă cît de mult îl iubeşte copilul, sau altfel spus, cît de prost este.

Era o fază tare în "South Park". dumnezeu se lăuda la Satana că este iubit de un om căruia i-a dăruit o casă şi o familie frumoasă. Pînă la urmă, dumnezeu îi arde casa şi îi omoară familia omului numai pentru a-i arăta Diavolului cît de iubit este. Sick!

Şi acum, partea a doua a discuţiei pe care v-o propun. Credincioşii afirmă sus şi tare că dumnezeul lor este omniscient. Adică ştie ce a fost, ce este şi ce va fi. De fapt, el ar exista în afara noţiunilor de spaţiu şi timp. Atunci unde e "încercarea"? El ştie dinainte ce vei face. Doar dacă face la fel ca cu mărul, să aibă motiv de duşmănie.

Chiar azi a decedat o tînără de numai 20 de ani, Georgiana, deoarece părinţii ei, membri ai cultului Martorii lui Iehova, le-au interzis medicilor să îi facă transfuzie cu sînge. Ăsta e dumnezeul vostru, mă? Să mă piş pe el, că nici la o felaţie nu l-aş primi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să-ţi placă şi: